Välkommen till den spanska avdelningen på tungvrickare.se. Här ser du några exempel på spanska tungvrickare som ofta förekommer. Det vill säga ord som är svåra att uttala. Prova själv att uttala några av de spanska tungvrickarna här i listan, vissa av dem är riktigt svåra! Vi har listat tungvrickare från Spanien, Chile, Venezuela samt Mexico.

Spanska (spanska: español), är ett ibero-romanskt språk. Spanskan talas som främsta språk av mer än 386 miljoner personer, varav över 90 % i Syd- och Nordamerika. Det är det mest utbredda av de romanska språken. Mexiko är den folkrikaste spanskspråkiga nationen om man ser till antalet som pratar spanska i just det landet. Spanska är officiellt språk i Argentina, Bolivia, Chile, Colombia, Costa Rica, Kuba, Dominikanska republiken, Ecuador, Ekvatorialguinea, El Salvador, Guatemala, Honduras, Marocko, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Spanien, Uruguay och Venezuela.

Har vi missat någon tungvrickare som du håller kärt? Klicka då ”skicka in förslag” i menyn för att skicka in ditt förslag på ny tungvrickare.

Vad är en tungvrickare?

Det är ord som är gjorda för att vara svåra eller till och med, extremt svåra att uttala. Vi har listat dem vanligaste tungvrickarna från Spanien nedanför.